ARCHYVAS

2016-05-20. Rimantas Braziulis. Lietuvos viltis - stipri visuomeninė organizacija



Lietuvos viltis - stipri visuomeninė organizacija

Trumpas situacijos įvertinimas


Žemės referendumas buvo pilietinės energijos pliūpsnis, kuris pasitarnavo kaip indikatorius, parodęs mūsų pilietiškumo lygį.
Į Žemės referendumą įsijungiau todėl, kad čia mačiau vieną iš būdų informuoti Lietuvos žmones, kodėl negalima parduoti žemės užsieniečiams ir kokios gali būti Žemės praradimo pasekmės.

 

Referendumas parodė:

 

1) Visišką politinių partijų išsigimimą ir parsidavėliškumą (su mažomis išimtimis);
2) Kad didelei daliai Lietuvos žmonių Žemė ir Lietuva yra "dzin" (ypač išsilavinusiam jaunimui);

3) kad referendumo organiztoriai nepajėgė Lietuvos žmonėms išaiškinti referendumo tikslų ir reikšmės;

4) kad referendumo organizatoriai neturėjo stipraus lyderio, jiems trūko vienybės ir organizuotumo;

5) kad prie referendumo prisiplakė įvairūs politikieriai ir avantiūristai, siekiantys patenkinti savo asmeninias politines ambicijas;

6) kad Lietuva dar turi šansą išlikti, jei pakankamai daug patriotiškai nusiteikusių žmonių susiburs į stiprią visuomeninę organizaciją, kurios nariai aktyviai ir nesavanaudiškai veiks Lietuvos ir Tautos labui.


Jeigu šiandien tu tampi Seimo nariu arba savivaldybės tarybos nariu,

tu turi du kelius:

 

1) kartu su "elitu" apvaginėti valstybę ir bendrapiliečius arba

 

2) tapti Donkichotu, bandančiu kovoti su sistema, kuri neišvengiamai tave sunaikins kaip kokį Paksą ar Venskienę.

 

Šiuo metu sukurti kažkokią naują politinę partiją yra nebeįmanoma: nebėra žmonių ir išteklių. Turime pripažinti baisų faktą, kad veikliausi ir gabiausi žmonės jau priklauso partijoms, tik jie savo veiklumą ir gabumus priversti panaudoti ne tautos ir valstybės labui, o savo asmeninės gerovės kūrimui, tuo griaudami valstybę.

 

Patekę į valdžią jie suvokia, kad kito kelio jie neturi, kaip tik eiti su elitine gauja, nes nėra visuomenėje kitos jėgos, su kuria eidamas galėtų ginti valstybės ir tautos interesus. Valstybės ir tautos interesų gynėjas turi suvokti, kad jis pasmerktas skurdui ir tautinių bei tarptautinių elitinių gaujų persekiojimams.

 

 

Norint sustabdyti Lietuvos valstybės griūtį ir lietuvių tautos nykimą, matau vieną kelią - sukurti stiprią ir maksimaliai skaidrią visuomeninę organizaciją, kurios pagrindinis tikslas būtų - dvasiškai, kultūriškai, ekologiškai ir ekonomiškai klestinti Lietuvos valstybė. Tokios organizacijos narys neturėtų tikėtis jokios materialinės naudos, bet atvirkščiai - pats turėtų remti tą organizaciją. Ši visuomeninė organizacija turėtų šviesti visuomenę, kelti jos sąmoningumą ir žadinti patriotinius jausmus.

 


Didžiausią pavojų tokios organizacijos sukūrimui kelia provokatoriai, karjeristai ir kvailiai. Dėl šių priežasčių sužlugo visokie jungtiniai demokratiniai judėjimai, Lietuvos sąrašo idėja ir kitos geros iniciatyvos. Jeigu kam nors pasisektų sukurti tokią visuomeninę organizaciją, tikėtina, kad ir tarp politinių partijų narių atsirastų padorių žmonių, kurie prisijungtų. Dabar jie neturi galimybės dirbti valstybei ir tautai, nes nėra jokios organizuotos jėgos, su kuria jie galėtų dirbti, kuri galėtų juos palaikyti ir ginti. Todėl jie priversti kolaboruoti su valstybę naikinančiu politiniu elitu.

           Pagarbiai, Rimantas Braziulis

P.S. Žmonės, kurie nori būti prezidentais ir ministrais, niekada nesukurs tokios organizacijos - jiems tokia organizacija reikalinga tik pasiekti valdžios loviui. Prezidentais ir ministrais turėtų tapti žmonės, kurie jais būti nelinkę, bet pagal savo kompetenciją ir dorovinius įsitikinimus - gali. Visuomeninė organizacija turėtų surasti tokius žmones ir įkalbėti juos siekti valdžios, garantuodami jiems tam tikrą palaikymą. Taip yra Suomijoje. Tapdami politikais, žmonės daro paslaugą visuomenei.

 

 



Susisiekite su mumis!

* Privalomi laukai
Siųsti